Carrots and health benefits
1. Good for the Heart
Carrots contain beta-carotene and alpha-carotene, the substance in carrot juice, and, like lutein it works to reduce heart disease and stroke
Tốt cho tim mạch
Cà rốt chứa nhiều Beta-carotene và Alpha-carotene,các chất ở trong nước ép cà rốt và cũng giống như lutein nó có tác dụng làm giảm bệnh tim và đột quỵ
2.2. Good for the eyes
Carrots contain beta-carotene,and Vitamin A is good, and eye protection
However, if you use too many carrots it will cause harm to the body such as: constipation, sodium Poisoning. .... so when you use consider appropriate
Tốt cho mắt
Cà rốt chứa nhiều Beta-carotene,chất này khi tiêu hóa thì sẽ biến thành vitamin A rất có lợi,và bảo vệ mắt
Tuy nhiên,nếu bạn sử dụng quá nhiều cà rốt thì nó sẽ gây tác hại cho cơ thể ví dụ như : táo bón,gây ngộ động Natri....vì vậy khi sử dụng bạn nên cân nhắc cho phù hợp
nutritional value of carrots
1. Good for the Heart
Carrots contain beta-carotene and alpha-carotene, the substance in carrot juice, and, like lutein it works to reduce heart disease and stroke
Tốt cho tim mạch
Cà rốt chứa nhiều Beta-carotene và Alpha-carotene,các chất ở trong nước ép cà rốt và cũng giống như lutein nó có tác dụng làm giảm bệnh tim và đột quỵ
2.2. Good for the eyes
Carrots contain beta-carotene,and Vitamin A is good, and eye protection
However, if you use too many carrots it will cause harm to the body such as: constipation, sodium Poisoning. .... so when you use consider appropriate
Cà rốt chứa nhiều Beta-carotene,chất này khi tiêu hóa thì sẽ biến thành vitamin A rất có lợi,và bảo vệ mắt
Tuy nhiên,nếu bạn sử dụng quá nhiều cà rốt thì nó sẽ gây tác hại cho cơ thể ví dụ như : táo bón,gây ngộ động Natri....vì vậy khi sử dụng bạn nên cân nhắc cho phù hợp
nutritional value of carrots
Carrots, raw
Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy 173 kJ (41 kcal)
Carbohydrates
9.6 g
Sugars 4.7 g
Dietary fiber 2.8 g
Fat
0.24 g
Protein
0.93 g
Vitamins
Vitamin A equiv.
beta-carotene
lutein zeaxanthin
(104%) 835 μg
(77%) 8285 μg
256 μg
Thiamine (B1) (6%) 0.066 mg
Riboflavin (B2) (5%) 0.058 mg
Niacin (B3) (7%) 0.983 mg
Pantothenic acid (B5)
(5%) 0.273 mg
Vitamin B6 (11%) 0.138 mg
Folate (B9) (5%) 19 μg
Vitamin C (7%) 5.9 mg
Vitamin E (4%) 0.66 mg
Vitamin K (13%) 13.2 μg
Minerals
Calcium (3%) 33 mg
Iron (2%) 0.3 mg
Magnesium (3%) 12 mg
Manganese (7%) 0.143 mg
Phosphorus (5%) 35 mg
Potassium (7%) 320 mg
Sodium (5%) 69 mg
Zinc (3%) 0.24 mg
Other constituents
Fluoride 3.2 µg
Water 88 g
...................................................................................................................................................................
mango
Mango is a tropical fruit, is native to South Asia and Southeast Asia, then it is distributed around the world to become the most plants growing in the tropics ...
Nutritional value: Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy 250 kJ (60 kcal)
carbohydrates
15 g
13.7 line
1.6 g dietary fiber
Fat
0.38 g
Protein
0.82 g
vitamin
Vitamin A equiv.
beta-carotene
lutein zeaxanthin
(7%) 54 mg
(6%) 640 mg
23 mg
Thiamine (B1) (2%) 0.028 mg
Riboflavin (B2) (3%) 0038 mg
Niacin (B3) (4%) 0.669 mg
pantothenic acid (B5)
(4%) 0.197 mg
Vitamin B6 (9%) 0.119 mg
Folate (B9) (11%) 43 mg
Choline (2%) 7.6 mg
Vitamin C (44%) 36.4 mg
Vitamin E (6%) 0.9 mg
Vitamin K (4%) 4.2 mg
mineral
Calcium (1%) 11 mg
Iron (1%) 0.16 mg
Magnesium (3%) 10 mg
Manganese (3%) 0.063 mg
Phosphorus (2%) 14 mg
Potassium (4%) 168 mg
Sodium (0%) 1 mg
Zinc (1%) 0.09 mg.
The effects of mango on the body
1. to cholesterol, stabilize blood pressure, cardiovascular protection
Vitamin C, pectin and fiber in mango helps reduce serum cholesterol and lowers blood fats and potassium in mango also helps reduce blood pressure
Giảm nồng độ cholesterol,ổn định huyết áp,bảo vệ tim mạch
Vitamin C,Pectin và chất xơ trong xoài có tác dụng giảm cholesterol trong huyết thanh và làm giảm mỡ trong máu và kali trong xoài cũng giúp làm giảm huyết áp
2. improve eye
with high vitamin content it helps prevent eye diseases such as night blindness, refractive, dry eye, eye irritation, corneal softening ..
giúp cải thiện mắt
với hàm lượng vitamin cao nó sẽ giúp ngắn chặn các bệnh về mắt như: quáng gà,tật khúc xạ,khô mắt,ngứa mắt,mềm hóa giác mạc..
3. prevent digestive disorders
Mango fiber helps digestion and excretion, in addition to the digestive enzymes will be down proteins, soothe the stomach
ngăn ngừa rối loạn tiêu hóa
Chất xơ trong xoài sẽ giúp ích cho tiêu hóa và bài tiết, ngoài ra các ezim tiêu hóa sẽ là vỡ các protein,làm dịu dạ dày
4. good for anemia ......
These are just 4 of the excellent effect of mangoes to the body ...
No comments:
Post a Comment