Peanuts (scientific name: Arachis hypogaea), is a leguminous plants originating in Central and South America, it is the algae trees, leaves sprouting of flowers colored peanuts yellow or red veins ....
Lạc hay đậu phộng hoặc là đậu phụng( tên khoa học là:Arachis hypogaea), là một loại thực vật thuộc họ đậu có nguồn gốc tại Trung và Nam mỹ, nó là cây thân tảo, lá mọc đối, hoa cây lạc có màu vàng hoặc màu gân đỏ....
Peanut, valencia, raw
Nutritional value per 100 g (3.5 oz) | |
---|---|
Energy | 2,385 kJ (570 kcal) |
21 g
| |
Sugars | 0.0 g |
Dietary fiber | 9 g |
48 g
| |
Saturated | 7 g |
Monounsaturated | 24 g |
Polyunsaturated | 16 g |
25 g
| |
Tryptophan | 0.2445 g |
Threonine | 0.859 g |
Isoleucine | 0.882 g |
Leucine | 1.627 g |
Lysine | 0.901 g |
Methionine | 0.308 g |
Cystine | 0.322 g |
Phenylalanine | 1.300 g |
Tyrosine | 1.020 g |
Valine | 1.052 g |
Arginine | 3.001 g |
Histidine | 0.634 g |
Alanine | 0.997 g |
Aspartic acid | 3.060 g |
Glutamic acid | 5.243 g |
Glycine | 1.512 g |
Proline | 1.107 g |
Serine | 1.236 g |
Vitamins | |
Thiamine (B1) |
(52%)
0.6 mg |
Riboflavin (B2) |
(25%)
0.3 mg |
Niacin (B3) |
(86%)
12.9 mg |
line-height:1.1em
|
(36%)
1.8 mg |
Vitamin B6 |
(23%)
0.3 mg |
Folate (B9) |
(62%)
246 μg |
Vitamin C |
(0%)
0.0 mg |
Vitamin E |
(44%)
6.6 mg |
Minerals | |
Calcium |
(6%)
62 mg |
Iron |
(15%)
2 mg |
Magnesium |
(52%)
184 mg |
Manganese |
(95%)
2.0 mg |
Phosphorus |
(48%)
336 mg |
Potassium |
(7%)
332 mg |
Zinc |
(35%)
3.3 mg |
Other constituents | |
Water | 4.26 g |
Effects of Peanut
1. Good for the Heart
Some studies suggest that if used regularly from peanut products will reduce by 35% the risk of heart disease
Tốt cho tim
Một số nghiên cứu cho rằng nếu sử dụng thường xuyên các sản phẩm là từ đậu phộng thì sẽ giảm được 35% nguy cơ mắc bệnh tim
2. Preventing kidney stones
If eating 28g peanuts would reduce by 25% the risk of kidney stones
Ngăn ngừa sỏi thận
Nếu ăn 28g đậu phộng thì sẽ giảm được 25% nguy cơ bị sỏi thận
3. Prevent Cancer
Teta-sitoserol substance in peanuts and functional interference with the absorption of cholesterol, in addition it also helps prevent the spread of cancer
Ngăn ngừa ung thư
Chất teta-sitoserol trong đậu phộng có chức năng can thiệp và quá trình hấp thu cholesterol , ngoài ra nó còn giúp ngăn ngừa sự di căn của ung thư
4. Reduce depression, improve memory
in peanuts contain tryptophan, an amino acid essential for the production seronin, seronin is nature against depression
Besides peanuts and also vitamin B3 niacin, which both enhanced functional day brain function, enhance memory ..
Giảm trầm cảm, tăng cường trí nhớ
trong đậu phộng có chất tryptophan, một a xit amin cần thiết cho việc sản xuất seronin, seronin là chất chống lại trầm cảm
ngoài ra đậu phộng còn có vitamin B3 và niacin, hai chất ngày có chức năng tăng cường chức năng não , tăng cường trí nhớ..
5. Prevent aging
Ngăn ngừa lão hóa
6. Good for bones
Tốt cho xương
See more>>The use of cashew nuts!!
See more>>the effect of tomatoes
and I also have a page on Facebook is connected to this blog, please track the pages on facebook for easy monitoring shrink more post ... thanks Aliens,life story
and I also have a page on Facebook is connected to this blog, please track the pages on facebook for easy monitoring shrink more post ... thanks Aliens,life story
và tôi cũng có một trang trên facebook được kết nối với blog này, các bạn hãy theo dõi trang trên facebook để tiện cho việc teo dõi bài đăng hơn...cảm ơn Aliens,life story
No comments:
Post a Comment